Veluwe op 1

Home > Strategische thema's > Veluwe op 1

Veluwe op 1

In 2025 is de Veluwe de meest gastvrije bestemming van Nederland. De Veluwe is dan een bestemming waar biodiversiteit voor flora en fauna in balans is met een unieke beleving van landschap, erfgoed, dorpen en steden. Ook de vrijetijdseconomie is dan gezond en het aanbod is optimaal gericht op de vraag van recreant en toerist. Kortom: beleef de beste Veluwe in 2025!

Toekomst voor de Veluwe

De gemeenten op de Veluwe zien toekomst voor de Veluwe als aantrekkelijk gebied. Met een kwalitatief hoogwaardig aanbod van buitenactiviteiten, beleving en ontspanning. Denk bijvoorbeeld aan: natuurrecreatie, wandelen, fietsen, hardlopen, watersport, parachutespringen, festivals, cultuur, wellness, biologische- en streekproducten.

Unieke combinatie

 

De kans op een volhoudbare Veluwe willen de gemeenten verzilveren op basis van de unieke combinatie van ecologische, economische en belevingswaarden. Dit vraagt om robuuste en langjarige investeringen op basis van een vaste koers.
 

De missie realiseren

 

De missie van de beste Veluwe beleving realiseren de gemeenten via een samenhangende, gebiedsgerichte netwerksamenwerking met twee sporen en zes programmalijnen.

 

Beschermen en versterken stamkapitaal (spoor 1)

  1. Robuuste natuurnetwerken (Natura 2000 en GNN)
  2. Vitaal landschap
  3. Beleefbaar erfgoed

Excellente gastvrijheid in een gezonde vrijetijdseconomie (spoor 2)

  1. Beste bereikbaarheid
  2. Topactiviteiten (Active, Taste & Culture)
  3. Excellent verblijven

Meer informatie over de sporen en programmalijnen is te vinden in de Veluwe Agenda. De bovenstaande tekst is hier op gebaseerd.

 

De relatie tussen SNV en Veluwe op 1

 

De gemeente Ermelo is gastheergemeente voor zowel het strategische thema Veluwe op 1 als de beleidstaak Toerisme en Recreatie. Het strategisch thema is ingevuld met de deelname aan het Veluwe-brede programma Veluwe op 1. In het beleidsmatige onderdeel Toerisme en Recreatie worden voor de Noord-Veluwe specifieke deelopgaven opgepakt vanuit het Veluwe-brede programma. De beweging die voor de hele Veluwe is ingezet, vertaalt de gemeente Ermelo op die manier naar specifieke Noord-Veluwse wensen en situaties.

 

Meer informatie

Gastheergemeente

Ermelo

Contactpersonen

Wethouder Hans de Haan

Melissa Zegers

neem contact op

Deelnemende gemeenten

Elburg

Ermelo

Harderwijk

Nunspeet

Oldebroek

Putten

Programma ontwikkelingen

naar de updates

Relevante downloads

Veluwe Agenda

Mensen betrokken bij dit thema

Wethouder Hans de Haan

Portefeuillehouder

 

Stuur een bericht

Verstuur

Updates

19 december 2018

Nieuws over Veluwe op 1

Bekijk de nieuwspagina op de website Veluwe op 1 voor het actuele nieuws.